Kerkdienst 18 december 2022

Voorganger: ds. Juup van Werkhoven-Romeijn Orgel:
Agnes van Bekkum
Aanvang:
10:00
M.M.v:

Dubbelkwartet o.l.v. Dirk Out

Kinderkring
We gaan op weg naar Kerst. Vier jij het met ons mee?
Op de vier Adventzondagen bereiden we ons voor op Kerst, de geboorte van het kindje Jezus. We horen deze 4 weken over 4 bijzondere vrouwen, de 4 ‘voormoeders’ van Jezus: Bathseba, Ruth, Rachab en Tamar.  Ze hebben allemaal een heel spannend verhaal. Ze zijn zo bijzonder dat ze een standbeeld verdienen!

Iedere zondagmorgen vanaf 27 november om 10.00 uur voor alle kinderen van de basisschool.

Livestream
Ga vanaf 9.45 uur naar Radio Bloemendaal. Daar verschijnt op de homepage een knop om live te kijken of te luisteren.

Voor de liturgie klikt u op het boekicoon hieronder

Kinderkring:
Kinderkring voor alle kinderen van de basisschool
Crèche:
Crèche voor kinderen van 0-4 jaar
Collecten:
Stichting Urgente Noden Haarlem/kerk
Informatie:

VIERDE ADVENT

Adventsweken – De bijzondere voormoeders van Jezus

De evangelist Mattheus begint het verhaal over Jezus niet met zijn geboorte, maar met een geslachtsregister. Daarin komen, naast een heleboel mannen, ook vier vrouwen voor: Bathseba, Ruth, Rachab en Tamar. Dat zijn bepaald geen kleurloze types; eerder moedige en eigengereide persoonlijkheden. Hun verhalen zijn aangrijpend, spannend en hebben soms ook een ruw randje. Het zal je verbazen dat nu juist deze vrouwen gezien worden als de ‘voormoeders’ van Jezus. In de weken van Advent, voorafgaand aan Kerstmis, staat steeds één van deze vrouwen centraal in de dienst.

Over de dienst
Advent begint met verlangen naar God, naar licht terwijl we om ons heen duisternis zien.

Verlangen naar gerechtigheid en vrede. Dat verlangen wordt mooi uitgedrukt in een tekst uit Jesaja 45 die naam heeft gegeven aan deze laatste, vierde zondag van Advent : rorate caeli, het zijn de eerste woorden van de Latijnse tekst van Jesaja 45 vers 8: ‘Hemel, laat ​gerechtigheid​ neerregenen’. Of zoals Andries Govaart de tekst vertaalde voor ons liedboek: ‘Dauw hemel, wolken regen heil, de aarde dorst naar vrede’ (lied 368b).

We dorsten naar vrede, naar licht…

Zondag volgen we een spoor van licht door de Bijbel. Met veel lezingen en liederen, ‘Lessons and Carols’, en een korte overdenking. Hoopvolle teksten en mooie muziek: een dubbelkwartet onder leiding van Dirk Out en Agnes van Bekkum aan orgel en piano.

De kinderen gaan verder met hun spannende Adventsproject. Welk levend standbeeld zullen zij zondag in de kerk ontmoeten? (Vergeet de pepermuntjes niet mee te nemen…)

Graag tot zondag,

Juup van Werkhoven-Romeijn

 

Temperatuur in de kerk
Vanwege de steeds stijgende energiekosten staat de verwarming op 15 graden. Het is raadzaam warme kleding aan te doen. Er liggen ook fleecedekens bij de ingang waar u gebruik van kunt maken.

Inzameling van de gaven
U kunt tijdens onze diensten met uw smartphone geven aan de collectes via GIVT. Meer weten? Ook kunt u geven door middel van collectebonnen.