Kerkdienst 18 augustus 2019

Voorganger: ds. Alex van Ligten Orgel:
Cees Verschoor
Aanvang:
10:00
Kinderkring:
Kinderkring voor alle kinderen van de basisschool
Crèche:
Crèche voor kinderen van 0-4 jaar
Collecten:
Artsen zonder grenzen/kerk
Informatie:

Om niet te achterhalen redenen hebben de roostermakers voor zondag een psalm uitgekozen die a) niet erg uitnodigt om gezongen te worden, en er b) wat betreft de tekst ook nogal uitspringt.
Om niet te zeggen dat het van alle honderdvijftig psalmen het meest vreemde lied is dat er bij zit. Dus dat maakt het extra de moeite waard er onze volle aandacht aan te geven.
Psalm 82: God temidden van de goden. Hè? Goden? Hij, die Ene God van Israël is toch de enige? De rest noemen we toch geen goden, hoogstens áfgoden?
Maar de Bijbel doet dat wel: God bevindt zich in Psalm 82 tussen zijn collega’s. Denken wij nette monotheïsten te zijn, en dan blijkt de Bijbel ook dat overhoop te halen!
En over nette gelovigen gesproken: we lezen er een gedeelte bij uit het oude kerkelijke rooster voor de Tiende Zondag na Pinksteren, de gelijkenis van de Farizeeër (dat is de nette heer, vindt hij zelf ook) en de tollenaar.
Maar hoe ligt de zaak werkelijk?

 

Live naar deze dienst kijken of luisteren? Ga vanaf 9.30 uur naar radiobloemendaal.nl, luister via de app of zoek in Sonos naar Radio Bloemendaal.