Kerkdienst 17 oktober 2021

Voorganger: Liturgen vanuit de werkgroep Groene Kerk Orgel:
Agnes van Bekkum
Aanvang:
10:00
M.M.v:

Dubbelkwartet o.l.v. Peter Folstar

Voor liturgie klik op het boekicoon

Collecten:
KIA-werelddiaconaat Kameroen/kerk
Informatie:


Na ons de zondvloed?

Aanstaande zondag is het Groene Zondag. De kerkdienst is voorbereid met de werkgroep Groene kerk. Een kerk mag zich groen noemen als zij actief aan de slag wil gaan met duurzaamheid, sociale rechtvaardigheid en het vergroenen van de eigen gemeenschap.
Het thema van de dienst is ‘Na ons de zondvloed?’.
Dat gevoel kan je weleens bekruipen. Omdat je ziet dat het allemaal gewoon doorgaat.
Dat er niets verandert en dat we op een ramp afkoersen. Het kan je somber maken.
Een beetje het gevoel van de Titanic, dat mensen gewoon dansen en eten en drinken terwijl je weet dat een ijsberg er straks een einde aan maakt.
Wat kan ik eraan doen? Kan ik er iets aan doen?

Twee Bijbelverhalen staan centraal. Het eerste verhaal is een verhaal van hoop. Nooit meer een zondvloed. Telkens weer schept God een doorgang door de vloed. Een uittocht uit benarde omstandigheden. Het is de rode draad in de Bijbel. Mogen we daarop vertrouwen? Of is dat al te makkelijk? Stil maar, wacht maar, alles wordt nieuw?

Het tweede verhaal komt heel dichtbij. Het verhaal van de rijke jongeling. Die al best veel doet. Maar is het genoeg? Het is ook de vraag van de leerlingen, van ons.

Een dubbelkwartet onder leiding van Peter Folstar verleent samen met Agnes van Bekkum muzikale ondersteuning en invulling aan deze viering.

De dienst is voorbereid door ds. Juup van Werkhoven-Romeijn. Maar omdat zij ziek is zullen leden van de werkgroep Groene kerk en andere gemeenteleden deze dienst leiden.

 

 

Ga vanaf 9.45 uur naar Radio Bloemendaal. Daar verschijnt op de homepage een knop om live te kijken of te luisteren.