Kerkdienst 17 juli 2022

Voorganger: ds. Jessa van der Vaart Orgel:
Agnes van Bekkum en Anne Brummelkamp
Aanvang:
10:00
M.M.v:

klik voor de liturgie op het boekicoon

Kinderkring:
voor alle kinderen van de basisschool
Crèche:
voor kinderen van 0-4 jaar
Collecten:
Bon Timoun/kerk
Informatie:

OVER DE DIENST

Stel, je geeft een feest en je mag iedereen uitnodigen die je wilt… wie vraag je dan?

Zou je alleen je allerbeste vrienden uitnodigen? Of misschien ook kennissen en collega’s? Zou je je familie erbij vragen of wil je juist liever dat die thuisblijft? En als je echt iedereen mag uitnodigen, fantaseer dan eens verder… Krijgen de koning en de koningin ook een uitnodiging op hun deurmat of juist hun dochters? Of heb je liever die influencer wiens filmpjes je volgt, de bekende schrijver wiens boeken je leest, de politicus op wie je stemt? En denk groot: waarom niet Billy Eilish, Ariana Grande, Max Verstappen of Virgil van Dijk?

Wie het ook wordt, de lijst met genodigden zegt iets over de gastheer of gastvrouw. Wat wil je uitstralen met je feest? Met wie wil je gezien worden? Of kan je dat helemaal niks schelen? En er vallen ook een heleboel mensen af, dus elk feest is per definitie exclusief. Daarom geeft de gelijkenis die Jezus vertelt in Lukas 14, 15-24 te denken. Dat gaat over een feest waar de genodigden voor bedanken omdat ze belangrijker dingen te doen hebben. En wat doet de gastheer…? Hij zorgt er in ieder geval voor dat zijn feest niet in het water valt. Hoe?

Kom en hoor het in de dienst op 17 juli. We gaan er een – inclusief – feest van maken voor alle leeftijden!

ds. Jessa van der Vaart

Ga vanaf 9.45 uur naar Radio Bloemendaal. Daar verschijnt op de homepage een knop om live te kijken of te luisteren.

COLLECTE ZONDER CONTANT GELD

U kunt tijdens onze diensten met uw smartphone geven aan de collectes via GIVT. Meer weten? Ook kunt u geven door middel van collectebonnen.