Kerkdienst 15 januari 2023

Voorganger: ds. Hilde Honderd Orgel:
Dirk Out
Aanvang:
10:00
M.M.v:

 

Livestream
Ga vanaf 9.45 uur naar Radio Bloemendaal. Daar verschijnt op de homepage een knop om live te kijken of te luisteren.

Voor de liturgie klikt u op het boekicoon hieronder

Kinderkring:
Kinderkring voor alle kinderen van de basisschool
Crèche:
Crèche voor kinderen van 0-4 jaar
Collecten:
Habitat for Humanity/kerk
Informatie:


Over de dienst

Een wonder en een teken.
Hoe betekenisvol en ook hoe overbodig is het om water in wijn te veranderen. Het lijkt een uitgesleten thema dat zondag op de tweede zondag van Epifanie aan de orde komt. En toch is het weer  zinvol en ook een uitdaging om dit thema van de bruiloft te Kana te overdenken met elkaar. Het is het eerste deel in een prachtige compositie van de evangelist Johannes om het begin van Jezus’  aan te  geven.
Het eerste teken is dus die bruiloft te Kana en hier wil ik ook het laatste teken uit Johannes vermelden. Het vindt plaats na het verhaal van het lege graf en de verschijningen van Jezus aan de discipelen: de wonderbare visvangst. Zowel aan het begin als aan het einde die  uitbundigheid en overvloed, genoeg om van te leven en mee te nemen.

 

Temperatuur in de kerk
Vanwege de steeds stijgende energiekosten staat de verwarming op 15 graden. Het is raadzaam warme kleding aan te doen. Er liggen ook fleecedekens bij de ingang waar u gebruik van kunt maken.

Inzameling van de gaven
U kunt tijdens onze diensten met uw smartphone geven aan de collectes via GIVT. Meer weten? Ook kunt u geven door middel van collectebonnen.