Kerkdienst 15 december 2019

Voorganger: ds. Juup van Werkhoven-Romeijn Orgel:
Dirk Out
Aanvang:
10:00
M.M.v:

DERDE ADVENT

Kinderkring:
Kinderkring voor alle kinderen van de basisschool. Ga hieronder naar het Adventsproject ´Hoe word ik een koning´
Crèche:
Crèche voor kinderen van 0-4 jaar
Collecten:
Stichting Baanfonds/kerk
Informatie:

 

Over de dienst:
De kinderen volgen in de Adventsweken een cursus: hoe word ik een koning? En wij luisteren en genieten mee. Zondag, de derde zondag van Advent is al weer de derde les.
Een goede koning, een goede leider, een goede bestuurder, hoe ziet hij eruit? Wat voor kwaliteiten, wat voor eigenschappen heeft zij? Johannes de Doper heeft gehoopt dat Jezus de goede koning zou zijn, de koning, de Messias, waarover de profeten spraken, waarop al zo lang is gewacht.

Maar het loopt anders dan Johannes had verwacht. Johannes is gevangengenomen omdat hij heeft durven zeggen waar het op staat, omdat hij koning Herodes ter verantwoording heeft geroepen om zijn morele gedrag. Hij heeft in de gevangenis tijd genoeg om na te denken. En om te twijfelen. Vanuit de gevangenis stuurt Johannes zijn leerlingen naar Jezus met de vraag: ‘Bent u degene die komen zou of moeten we een ander verwachten?’ 
Wij kiezen onze leiders zelf, we projecteren onze hoop en verwachtingen op hen. Maar achteraf kun je je af vragen: is dit de leider waarop we hebben gehoopt? Ja, waar hopen we eigenlijk op? Een sterke leider? Iemand die de klus voor ons gaat klaren? Get Brexit done, make America great again, een green deal voor Europa….

Het antwoord dat Jezus geeft is opmerkelijk. Jezus zegt niet duidelijk: ik ben het, maar dwingt Johannes, dwingt ons om te kijken. Wat zie je? Is er wat te zien? Is er al wat te zien van die komende wereld, van dat koninkrijk?

Iedereen welkom! Juup van Werkhoven-Romeijn

Live naar deze dienst kijken of luisteren?
Ga naar radiobloemendaal.nl, luister via de app of zoek in Sonos naar Radio Bloemendaal.


Hoera! Het is advent! En dat vieren we:


Kerst in Bloemendaal.
Beleef het mee op 24 en 25 december. Lees meer