Kerkdienst 13 juni 2021

Voorganger: mw. ds. Gilda Polderman Orgel:
Agnes van Bekkum en Anne Brummelkamp
Aanvang:
10:00
M.M.v:

Solisten: Ineke Dercksen en Baukje Sibma

Er zijn 50 kerkgangers welkom in de kerkdiensten. U kunt zich aanmelden bij het bureau (bureau@kerkpleinbloemendaal.nl, tel: 023-524 19 13) tot donderdags 12 uur. U krijgt uiterlijk vrijdag bericht of er een plaats voor u is gereserveerd.

Houd u wel rekening met de maatregelen? Thuis handen wassen, bij de ingang handgel gebruiken, mondkapje op tijdens het lopen binnen en u krijgt een zitplaats toegewezen.

Collecten:
De Ark/kerk
Informatie:


Over de dienst

Het verhaal over het graan en het onkruid staat centraal. Het is een gelijkenis van Jezus waarin hij iets wilde vertellen over het koninkrijk van de hemel.
In de akker van ons leven heeft God het beste zaad gezaaid. En dat zaad is opgekomen. Kijk maar om je heen: wat zijn mensen vaak zorgzaam, liefdevol, vriendelijk. Maar bij ieder mens staat er tussen dit ‘graan’ ook ‘onkruid’: angst, boosheid, jaloezie, etc. Een mens zit vol tegenstrijdigheden. Goed en kwaad zijn niet zomaar uit elkaar te halen. Bij een ander niet, maar soms snap je zelfs niets van jezélf.
De belofte is: ooit zal er met grote zorg geoogst worden. God zal tussen al het onkruid zorgvuldig zoeken naar de mooie, volle aren. En Hij zal die vinden! Het beste in ons zal nooit verloren gaan.

ds. Gilda Polderman

 

Ga vanaf 9.45 uur naar Radio Bloemendaal. Daar verschijnt op de homepage een knop om live te kijken of te luisteren.