Kerkdienst 13 december 2020

Voorganger: ds Marco Visser Orgel:
Agnes van Bekkum en Anne Brummelkamp
Aanvang:
10:00
M.M.v:

Solisten: Agneta Markusse en Frank Cornet

Let op: in verband met corona is de kerkdienst slechts toegankelijk voor 30 van tevoren aangemelde deelnemers. Draag bij binnenkomst een mondkapje. U mag die afzetten, wanneer u op uw plek bent.
Voor alle anderen geldt: luister of kijk de dienst online via Radio Bloemendaal.

VOOR DEZE DIENST ZIJN GEEN PLAATSEN MEER BESCHIKBAAR

Wilt u een andere dienst bijwonen? Kijk verderop.

OVER DE DIENST:

Jesaja, zoon van Amoz, loopt door de straten van Jeruzalem. Het is stil buiten. Er is geen markt, er is geen bedrijvigheid, vaders en moeders houden hun kinderen binnen. Angst waait tussen de huizen. Buiten de stad zijn soldaten gelegerd. Ze zijn komen aanmarcheren: de soldaten van Retsin, uit het verre Aram, en die van Pèqach, uit het noorden. Af en toe is in de verte hun geschreeuw te horen. De muren zijn hoog, de poorten zijn gesloten, maar Jeruzalem is bang voor wat komen gaat. Jesaja loopt door de straten, iets omhoog, langs de Hoge Vijver, zoals die genoemd wordt: het bekken waar een groot deel van de watervoorraad voor Jeruzalem ligt. Van daaruit loopt een kanaal de stad in. Dit waterbekken betekent leven voor Jeruzalem, zeker nu de stad belegerd is. Jesaja kijkt er even naar. Ja, wat is eigenlijk onze bron in deze tijd? vraagt hij zich af…

 

Voor de liturgie:
Klik op het boekicoon hieronder

Collecten:
diaconie/kerk
Informatie:

Dienst bijwonen
Als u deze dienst wilt bijwonen, meld u dan voor de donderdag voorafgaand aan de dienst aan bij het kerkelijk bureau via e-mail of telefoon: bureau@kerkpleinbloemendaal.nl of (023) 524 1913. Graag met opgave van het aantal personen en het telefoonnummer waarop u te bereiken bent. Ná bevestiging weet u of er een plaats voor u is.

Ons Kerstprogramma
Lees hier ons volledige kerstprogramma

Live kijken of luisteren
In verband met het coronavirus kan slechts een beperkte groep mensen deelnemen aan de kerkdienst. Opgeven hiervoor kan bij het kerkelijk bureau. Voor de anderen is het mogelijk om de dienst live online te luisteren of kijken. U doet dat via Radio Bloemendaal. Ook om te kijken. Ga vanaf 9.45 uur naar Radio Bloemendaal. Daar verschijnt op de homepage een knop om live te kijken of te luisteren.