Kerkdienst 12 maart 2023

Voorganger: ds. Jessa van der Vaart Orgel:
Dirk Out
Aanvang:
10:00
M.M.v:

Livestream
Ga vanaf 9.45 uur naar Radio Bloemendaal. Daar verschijnt op de homepage een knop om live te kijken of te luisteren.

Kom 3x naar de Kinderkring en vier Pasen!
Kukeleku! De haan kraaide 3x en wij hebben 3x keer kinderkring:
40-dagentijd, Palmpasen en Pasen.
Ben jij erbij?

Met koffie en limo na de dienst!

Voor de liturgie klikt u op het boekicoon hieronder

Kinderkring:
Kinderkring voor alle kinderen van de basisschool
Crèche:
Crèche voor kinderen van 0-4 jaar
Collecten:
KIA-Omzien naar gevangenen/kerk
Informatie:


Over de dienst

Het Onze Vader in verhalen

Hoewel veel kerkgangers de woorden van het Onze Vader uit hun hoofd kennen en ze elke zondag aan het eind van de dienst meebidden, kunnen ze best wat vragen oproepen. Want wie of wat is ‘onze vader’ eigenlijk? Wat betekent het ‘heiligen’ van zijn naam en welke voorstelling kunnen we ons maken van zijn koninkrijk? De tijd voor Pasen is een tijd van inkeer en bezinning: een geschikte periode om met de woorden van het Onze Vader op weg te gaan. Dat doen wij in vier zondagen.

Op 12 maart de derde zondag van de veertigdagentijd vervolgen wij de serie met de derde bede: uw koninkrijk kome. Wat moeten we ons daarbij voorstellen? Een land als Ithaka, de Elyseesche velden, Luilekkerland, Eldorado, of Utopia? Het beloofde land, daar wordt al eeuwenlang over gedroomd. De hele wereldliteratuur zoekt ernaar, de wijsbegeerte filosofeert erover en politici proberen het te vangen in een politiek programma. Maar wat antwoordde Jezus toen ze hem ernaar vroegen? Daarover gaat het aanstaande zondag.

KINDERKRING
Kom 3x naar de Kinderkring en vier Pasen!

Kukeleku! De haan kraaide 3x en wij hebben 3x keer kinderkring: 40-dagentijd, Palmpasen en Pasen. Ben jij erbij?

Met koffie en limo na de dienst!

Programma

12 maart om 10.00-11.00 uur – Kinderkring 40-dagentijd
We gaan het hebben over ‘voorpret’. Hoe leuk is het om je te verheugen op je verjaardag, Sinterklaas, een feestje van een klasgenoot? Dankzij de voorpret hou je het vol om nog even te moeten wachten tot het zover is. Dat lijkt een beetje op het gebed van Jezus in het Onze Vader: Uw koninkrijk kome. Kom jij ook?

2 april om 10.00-11.00 uur +optocht – Kinderkring Palmpasen
We gaan Palmpasenstokken maken met broodhaantje en versieringen en we horen het palmpasenverhaal. Na afloop lopen we met onze stok de korte optocht.
Om te weten hoeveel broodhaantjes we moeten bakken, stuur vóór 29 maart een mailtje met je naam en leeftijd naar bureau@kerkpleinbloemendaal.nl

9 april van 10.00-11.00 uur – Kinderkring Pasen
Het is Pasen, Jezus is opgestaan! We vieren Pasen in de kerk en in de Kinderkring. We horen het opstandingsverhaal en doen activiteiten. Na de dienst gaan we eieren zoeken in de kerktuin.

Over Pasen
Na carnaval begint de 40-dagen-tijd. Dat zijn de weken die we aftellen naar het feest van Pasen toe. In de kerk zien we dit als een tijd van bezinning. Daarna wordt het Palmpasen. Jezus komt op een ezeltje Jeruzalem ingereden. De mensen juichen hem toe, Hosanna! Helaas wordt Jezus niet veel later gekruisigd, op Goede Vrijdag. Om uiteindelijk met Pasen op te staan uit de dood.