Kerkdienst 12 juni 2022

Voorganger: ds. Juup van Werkhoven-Romeijn Orgel:
Agnes van Bekkum
Aanvang:
10:00
M.M.v:

Pim Muijselaar, dwarsfluit
Elles de Koning, hobo
Sander Prang, hoorn
Wim Lagrand, fagot

Voor de liturgie klik op het boekicoon hieronder

Kinderkring:
kinderkring voor alle kinderen van de basisschool
Crèche:
voor kinderen van 0-4 jaar
Collecten:
Radio Bloemendaal/kerk
Informatie:


Over de dienst

Opnieuw geboren, opnieuw beginnen.

Zend uw Geest, uw liefde God,
Doop ons met vuur en nieuwe kracht.
De wereld zal veranderen!

(lied 698)

Het gaat zondag zo vlak na Pinksteren nog een keer over de Geest. Mooi dat die leerlingen op die eerste Pinksterdag zo be-Geest-erd waren, werden. Maar wat doet de Geest met ons? En is daar wat van te zien?
Jezus legt het uit in een gesprek met Nikodemus. Niet zomaar iemand, lid van de Joodse Raad, het Sanhedrin, een vooraanstaand theoloog. Je moet opnieuw geboren worden, zegt Jezus.
Dat bedoelt hij niet letterlijk, lichamelijk, maar geestelijk. De Geest van God lijkt wel wat op de wind. Er moet als het ware een andere wind in jouw leven gaan waaien.
Zet je ramen en deuren, je ogen en oren maar open. En kijk dan eens wat die er gebeurt. Je kunt de wind niet zien, maar je kunt wel zien wat de wind doet. Als je Gods Geest, die geest van liefde en trouw, van wijsheid, rechtvaardigheid en solidariteit zou toelaten, dan wordt je een ander mens. Of misschien ben je dan pas echt mens. Gods geest blaast ons leven, nieuw leven, in.

Mooi dus dat we zondag een ensemble van vier blaasinstrumenten in de dienst hebben. Zondag vieren we ook de verjaardag van Radio Bloemendaal: 98 jaar.
Zo’n oude dame, wat heeft die nog te wensen op haar verjaardag? We vragen het aan Harry Dijkhuizen, voorzitter van de RadioRaad.
U krijgt een kijkje achter de schermen en de jarige trakteert.  Een feestelijke dienst in een schrale tijd, graag tot zondag.

Juup van Werkhoven-Romeijn

 

Collecte zonder contant geld: u kunt tijdens onze diensten met uw smartphone geven aan de collectes via GIVT. Meer weten?
Verwarming: het is soms wat frisser in de kerk. Dat heeft een reden. Lees over de verwarming in de kerk

Ga vanaf 9.45 uur naar Radio Bloemendaal. Daar verschijnt op de homepage een knop om live te kijken of te luisteren.