Kerkdienst 12 juli 2020

Voorganger: ds. Ineke Clement Orgel:
Agnes van Bekkum
Aanvang:
10:00
M.M.v:

Matthijs Mesdag – bas

Let op: in verband met corona is de kerkdienst slechts toegankelijk voor 50 van tevoren aangemelde deelnemers. Voor alle anderen geldt: luister of kijk de dienst online via Radio Bloemendaal.

Collecten:
diaconie/kerk
Informatie:

Wat is wijsheid?

 “Alles heeft zijn tijd”… aan het woord is de wijsheidsleraar Prediker. Een eerlijke zoeker die tegen vrome praatjes is.  Hij bezit meer de wijsheid van het níet weten dan dat hij de waarheid in pacht heeft.
“Mijn tijden zijn in Uw hand” (psalm 31: 16) staat op de muur van de Bloemendaalse kerk geschreven. Het schoot mij te binnen toen ik besloot om het over hoofdstuk 3 van de Prediker te hebben.
De Prediker is een gelovige die ten diepste van deze regel getuigt, zonder het allemaal op een rijtje te hebben.
Hij legt de nadruk op de verborgenheid van God, die groter is dan ons hart, groter dan ‘deze coronatijd’ zou je nu kunnen zeggen.
“Ook heeft Hij de eeuw in hun hart gelegd” (NBG vertaling), dat horen we deze zondag ook. Een intrigerend zinnetje dat uitleg verdient.

En tenslotte: het gaat door alle vragen en niet-weten heen om genieten van het goede wat ons gegeven is. Opnieuw een wijze raad van de Prediker die wij ter harte kunnen nemen.

ds Ineke Clement

 

Live kijken of luisteren
In verband met het coronavirus kan slechts een beperkte groep mensen deelnemen aan de kerkdienst. Opgeven hiervoor kan bij het kerkelijk bureau. Voor de anderen is het mogelijk om de dienst live online te luisteren of kijken.
U doet dat via Radio Bloemendaal. Ook om te kijken. Ga vanaf 9.45 uur naar Radio Bloemendaal.
Daar verschijnt op de homepage een knop om live te kijken of te luisteren. Luisteren kan ook met de app of door in Sonos naar Radio Bloemendaal te zoeken.