Kerkdienst 12 april 2020

Voorganger: dr. Ad van Nieuwpoort Orgel:
Agnes van Bekkum
Aanvang:
10:00
M.M.v:

Matthijs Mesdag – bas
Franc Josquin – trompet

LET OP: géén kerkdienst voor kerkgangers, luister óf kijk de dienst online via www.radiobloemendaal.nl

Collecten:
Kerk in Actie noodhulp Corona/ Kerk
Informatie:

Live kijken of luisteren

In verband met het Coronavirus is het alleen mogelijk om de dienst live online te luisteren óf kijken.
U doet dat via Radio Bloemendaal. Ook om te kijken. Ga vanaf 9.45 uur naar www.radiobloemendaal.nl. Daar verschijnt op de homepage een knop om live te kijken óf te luisteren. Luisteren kan ook met de app of door in Sonos naar Radio Bloemendaal te zoeken.

Pasen

Deze weken zitten wij elke dag hier thuis, heel ouderwets, om acht uur op de bank om naar het NOS-journaal te kijken. Benieuwd naar de laatste cijfers. Gespannen kijken we naar de statistieken.
Hoeveel zijn er vandaag op de IC bijgekomen? En hoeveel mensen zijn er vandaag overleden en besmet geraakt? We doen het elke dag weer al weten we natuurlijk hoe relatief al die cijfers zijn. De piek op dinsdag blijkt een rest van het weekend. En terwijl we kijken naar de dood, merk ik meer dan ooit dat ik verlang naar het leven. Naar hoopvolle berichten. Ik wil geen mortaliteitscijfers (nooit gedacht dat ik dat woord nog eens zou gebruiken), ik wil horen hoeveel mensen van de IC zijn afgekomen. Ik wil horen hoeveel mensen genezen zijn. Ik wil de heldere luchten zien. Dat is waar ik op hoop. Ik hoop op Pasen.

Over die hoop gaat gelukkig ook het Paasverhaal van komende zondag. Twee leerlingen weten niet hoe snel ze naar het graf moeten rennen om te zien wat ze gehoord hebben. De steen zou van het graf weggenomen zijn.
De steen die staat voor die onomkeerbare werkelijkheid. Voor dat harde feit waar we niet achter terug kunnen. Daar is blijkbaar beweging in gekomen. Onvoorstelbaar natuurlijk. Maar ze gaan. Vol verwachting. De een haalt de ander in. De een ziet de windsels liggen. Maar als Petrus een stapje verder het graf ingaat, ziet hij ook nog eens de zweetdoek. Opgerold ter zijde. Wat niet kan, is hier gebeurd. Waar iedereen zich bij neerlegde blijkt anders te kunnen.
Dat verhaal waarvan werd gedacht dat het uit was, blijkt niet klein te krijgen.

De feiten kloppen niet. Er klopt iets anders. Ik hoor een stem in de tuin. Er wordt een naam geroepen. Geen mortaliteitscijfer, geen statistiek, geen curve maar een naam van een levend mens. Daarom moeten we ondanks alles Pasen vieren. Jezus blijkt het verhaal van een levende. Zijn einde, blijkt een nieuw begin te zijn. Een nieuwe toekomst dient zich aan. Een andere, menselijker wereld waar niet de angst en de dood, maar het leven en de liefde het laatste woord hebben. Daarom wens ik u allen een bemoedigend Pasen toe!

****

Collecte via app: u kunt thuis ook met uw smartphone geven aan de collecte via de GIVT-app. Lees meer.
Dat werkt iets anders dan geven met de app tijdens de dienst, maar het werkt prima.
In plaats van uw telefoon langs de collectezak te halen, selecteert u nu ‘Dorpskerk Bloemendaal’ in de lijst.
U klikt vervolgens net als anders op ‘GEVEN’ en u heeft gegeven!