Kerkdienst 11 december 2022

Voorganger: ds. Jessa van der Vaart Orgel:
Dirk Out
Aanvang:
10:00
M.M.v:

Voor de liturgie klikt u op het boekicoon hieronder

Kinderkring
We gaan op weg naar Kerst. Vier jij het met ons mee?
Op de vier Adventzondagen bereiden we ons voor op Kerst, de geboorte van het kindje Jezus. We horen deze 4 weken over 4 bijzondere vrouwen, de 4 ‘voormoeders’ van Jezus: Bathseba, Ruth, Rachab en Tamar.  Ze hebben allemaal een heel spannend verhaal. Ze zijn zo bijzonder dat ze een standbeeld verdienen!

Iedere zondagmorgen vanaf 27 november om 10.00 uur voor alle kinderen van de basisschool.

Livestream
Ga vanaf 9.45 uur naar Radio Bloemendaal. Daar verschijnt op de homepage een knop om live te kijken of te luisteren.

Voor de liturgie klikt u op het boekicoon hieronder

Kinderkring:
Kinderkring voor alle kinderen van de basisschool
Crèche:
Crèche voor kinderen van 0-4 jaar
Collecten:
De Ark/kerk
Informatie:

DERDE ADVENT

Adventsweken – De bijzondere voormoeders van Jezus

De evangelist Mattheus begint het verhaal over Jezus niet met zijn geboorte, maar met een geslachtsregister. Daarin komen, naast een heleboel mannen, ook vier vrouwen voor: Bathseba, Ruth, Rachab en Tamar. Dat zijn bepaald geen kleurloze types; eerder moedige en eigengereide persoonlijkheden. Hun verhalen zijn aangrijpend, spannend en hebben soms ook een ruw randje. Het zal je verbazen dat nu juist deze vrouwen gezien worden als de ‘voormoeders’ van Jezus. In de weken van Advent, voorafgaand aan Kerstmis, staat steeds één van deze vrouwen centraal in de dienst.

Over de dienst
Aanstaande zondag vervolgen we de serie met Rachab. Zij heeft een huis in de stadsmuur van Jericho – ‘the place to be’ voor vrouwen zoals zij met het beroep dat het oudste ter wereld genoemd wordt. Als twee verspieders van Israel bij haar aankloppen verbergt ze die op het dak van haar huis. En ze sluit een verbond met hen dat gebaseerd is op wederzijdse daden van solidariteit en trouw.
Wat brengt haar ertoe om dat te doen? Misschien heeft het te maken met de stad waar ze woont: met zijn dichte poorten en dikke muren rondom is Jericho het symbool voor menselijke vijandschap en afgeslotenheid.

Rachab heeft gehoord van een ander verhaal, dat ze in herinnering brengt bij de verspieders: een verhaal over bevrijding uit verdrukking, onmenselijkheid en benauwdheid. Een droom over poorten die opengaan en muren die vallen. Rachab, een vreemdeling voor Israel en een prostituee, weet ervan en wij met haar.

Temperatuur in de kerk
Vanwege de steeds stijgende energiekosten staat de verwarming op 15 graden. Het is raadzaam warme kleding aan te doen. Er liggen ook fleecedekens bij de ingang waar u gebruik van kunt maken.

Inzameling van de gaven
U kunt tijdens onze diensten met uw smartphone geven aan de collectes via GIVT. Meer weten? Ook kunt u geven door middel van collectebonnen.