Kerkdienst 10 juli 2022

Voorganger: ds. Hilde Honderd Orgel:
Agnes van Bekkum
Aanvang:
10:00
M.M.v:

Klik voor de liturgie op het boekicoon

Collecten:
diaconie/kerk
Informatie:


OVER DE DIENST
Het is de 4e zondag in de zomertijd. We volgen vandaag gewoon het rooster. Aan de orde is het verhaal van de barmhartige Samaritaan. Het is het meest gelezen verhaal. Het staat in alle kinderbijbels en er zijn boekenkasten met exegeses volgeschreven.

De gelijkenis lijkt gemakkelijk maar dat is het allerminst. Het lijkt een gelijkenis over barmhartigheid maar het is eigenlijk ook een zure discussie tussen Jezus en een wetgeleerde over het eeuwige leven. De vraag van de wetgeleerde is messcherp, maar het antwoord van Jezus is genadeloos, lijkt het.

De vraag wie onze naaste is, is natuurlijk heel actueel; hoe om te gaan met asielzoekers (ze zijn welkom, maar niet bij mij in de achtertuin). Wat wilde Jezus de wetgeleerde zeggen en wat wil Jezus ons zeggen, want hij verplaatst de discussie van een voorlees-verhaal naar een geschiedenis die het hart raakt en misschien ook wel de kerk in het hart raakt.

ds. Hilde Honderd

 

Ga vanaf 9.45 uur naar Radio Bloemendaal. Daar verschijnt op de homepage een knop om live te kijken of te luisteren.

COLLECTE ZONDER CONTANT GELD

U kunt tijdens onze diensten met uw smartphone geven aan de collectes via GIVT. Meer weten? Ook kunt u geven door middel van collectebonnen.