Kerkdienst 1 januari 2023

Voorganger: ds. Jessa van der Vaart Orgel:
Dirk Out
Aanvang:
10:00
M.M.v:

 

Livestream
Ga vanaf 9.45 uur naar Radio Bloemendaal. Daar verschijnt op de homepage een knop om live te kijken of te luisteren.

Voor de liturgie klikt u op het boekicoon hieronder

Collecten:
Ouderenwerk/kerk
Informatie:


Over de dienst
Als we de kerstdagen achter de rug hebben is het tijd voor voorbereidingen op de jaarwisseling. We halen champagne, vuurwerk en oliebollen in huis om het oude jaar uit- en het nieuwe in te luiden.
Hoe menselijk bedacht de grens van 1 januari ook is, hij helpt ons grip te krijgen op de tijd. Het is een moment waarop we de tijd even stilzetten om terug te gaan naar het ‘in den beginne’. We kijken terug om vervolgens ook vooruit te kunnen kijken. Maar wat is dan onze blikrichting? Waar vinden we richting en perspectief? Aanstaande zondag 1 januari gaan drie vreemden ons voor: wijzen, of eigenlijk ‘magiers’ uit het oosten. Zij reizen naar Jeruzalem, waar ze verwachten het koningskind aan te treffen. Maar om de ware koning te vinden moeten ze hun koers wijzigen. En misschien ook wel hun blikrichting.

Ga vanaf 9.45 uur naar Radio Bloemendaal. Daar verschijnt op de homepage een knop om live te kijken of te luisteren.

Temperatuur in de kerk
Vanwege de steeds stijgende energiekosten staat de verwarming op 15 graden. Het is raadzaam warme kleding aan te doen. Er liggen ook fleecedekens bij de ingang waar u gebruik van kunt maken.

Inzameling van de gaven
U kunt tijdens onze diensten met uw smartphone geven aan de collectes via GIVT. Meer weten? Ook kunt u geven door middel van collectebonnen.

Vakantie
van 2 tot en met 9 januari is ds Jessa van der Vaart met vakantie. Indien nodig zal ds Niek Scholten van de Adventskerk in Aerdenhout, haar vervangen.