Kinderprogramma Op weg naar Pasen – 9 april

12 maart – 2 & 9 april

Kom 3x naar de Kinderkring en vier Pasen!

Kukeleku! De haan kraaide 3x en wij hebben 3x keer kinderkring: 40-dagentijd, Palmpasen en Pasen.
We beginnen in de kerkdienst en gaan dan naar onze eigen ruimte. Ben jij erbij?

 Met koffie en limo na de dienst!

Programma

12 maart om 10.00-11.00 uur – Kinderkring 40-dagentijd
We gaan het hebben over ‘voorpret’. Hoe leuk is het om je te verheugen op je verjaardag, Sinterklaas, een feestje van een klasgenoot? Dankzij de voorpret hou je het vol om nog even te moeten wachten tot het zover is. Dat lijkt een beetje op het gebed van Jezus in het Onze Vader: Uw koninkrijk kome. Kom jij ook?

2 april om 10.00-11.00 uur  – Kinderkring Palmpasen + optocht
We gaan Palmpasenstokken maken met broodhaantje en versieringen en we horen het palmpasenverhaal. Na afloop lopen we met onze stok de korte optocht.
Om te weten hoeveel broodhaantjes we moeten bakken, stuur vóór 29 maart een mailtje met je naam en leeftijd naar bureau@kerkpleinbloemendaal.nl

9 april van 10.00-11.00 uur – Kinderkring Pasen
Het is Pasen, Jezus is opgestaan! We vieren Pasen in de kerk en in de Kinderkring. We horen het opstandingsverhaal en doen activiteiten. Na de dienst gaan we eieren zoeken in de kerktuin.

Over Pasen
Na carnaval begint de 40-dagen-tijd. Dat zijn de weken die we aftellen naar het feest van Pasen toe. In de kerk zien we dit als een tijd van bezinning. Daarna wordt het Palmpasen. Jezus komt op een ezeltje Jeruzalem ingereden. De mensen juichen hem toe, Hosanna! Helaas wordt Jezus niet veel later gekruisigd, op Goede Vrijdag. Om uiteindelijk met Pasen op te staan uit de dood. Dat vieren we samen: liefde is sterker dan de dood!