Hoera het is Advent! Elke dag winterverhalen in aanloop naar kerst

Burgemeester Elbert Roest opende op zondag 2 december de ‘Adventstent’ buiten bij Restaurant Fleurie. Hij las het eerste winterverhaal rondom het wintervuur in de adventstent voor. Verhaal was het dierenverhaal van Toon Tellegen over het vuurvliegje.

Ad van Nieuwpoort las het gedicht ‘De zachte krachten zullen zeker winnen’ van Henriëtte Roland Holst (1869-1952) voor. De verhalen werden muzikaal begeleid door twee leerlingen van de gemeentelijke muziekschool Bloemendaal. De adventstent is een manier om verbinding te organiseren en samenhorigheid in het dorp mogelijk te maken. Deze voorleesmarathon in de Adventstent bij Fleurie is een aanloop naar de kerstvieringen

“Wij willen mensen de mogelijkheid bieden om elkaar te ontmoeten. Luisterend naar een mooi verhaal, zittend rondom een wintervuur, beiden wij hen graag een kop chocolademelk of glühwein aan. Iedereen die mee wil doen en een verhaal wil komen voorlezen, kan zich in ons restaurant opgeven”

Het is het zesde jaar dat er in de adventstijd bij Restaurant Fleurie in Bloemendaal een zelfgebouwde stal met strobalen om op te zitten, een houtkachel en pannen met warme chocolademelk en glühwein, wordt opgezet. De organisatie van deze 21 dagen durende verhalenmarathon is in samenwerking met de Bloemendaalse Dorpskerk aan het Kerkplein tot stand gekomen.

 Adventstent

Van 2 tot 24 december 2018, dagelijks om 17.00 uur 

Verhalen, sprookjes, gedichten en muziek (gratis kop chocolademelk of glühwein) 

Restaurant Fleurie, Bloemendaalseweg 4 te Bloemendaal

 

Meer weten over kerst in Bloemendaal? Lees meer