Collecte 12 februari 2023

Vanwege de aardbevingsramp in Turkije en Syrië heeft de Diaconie besloten om onze collecte opbrengst van deze zondag te bestemmen voor de Noodhulp aan de slachtoffers.

Sterker nog: de Diaconie zal de collecte opbrengst van deze zondag verdubbelen en overmaken naar rekeningnummer NL89 ABNA 0457 457 457 o.v.v. ‘Noodhulp’.

Samen met dominee Haroutune Selimian, predikant van een van onze PKN-partnerkerken in Aleppo, zeggen we: “Dank voor je bezorgdheid en hulp”, en we bidden met hem mee: “Moge God ons beschermen!

Van een bloedige burgeroorlog naar een diepe economische crisis naar twee allesverwoestende aardbevingen. Syrië overkomt ramp op ramp. Vannacht werd dit toch al zo kwetsbare land getroffen door een zware aardbeving, en vanmiddag volgde er een tweede. Er zijn inmiddels meer dan 25 naschokken geteld. Ruim 1400 mensen hebben deze ramp niet overleefd, en dit aantal zal snel oplopen. Er zijn duizenden gewonden. Veel gebouwen zijn ingestort, onder andere in de stad Aleppo.

De ramp gebeurt terwijl de weersomstandigheden belabberd zijn: er valt sneeuw, regen en het is koud. Dit maakt de situatie nóg urgenter. Kerken vangen zoveel mogelijk dakloze mensen op en voorzien hen van maaltijden, medicijnen en dekens. Anderen krijgen dakzeilen waarmee ze zich in hun beschadigde huis zo goed mogelijk kunnen beschermen tegen neerslag en kou.

Vanuit het noodhulpprogramma dat in Syrië al jarenlang actief is, ondersteunt Kerk in Actie deze lokale kerken maximaal. Onze noodkreet aan jou is: doe mee! Geef vandaag nog voor de zo zwaar getroffen bevolking van Syrië. Namens Haroutune Selimian, predikant van een van onze partnerkerken in Aleppo, zeggen we: “Dank voor je bezorgdheid en hulp”, en we bidden met hem mee: “Moge God ons beschermen!”

Je kunt je gift overmaken via rekeningnummer NL89 ABNA 0457 457 457 o.v.v. Noodhulp of door op de Help nu!-button te klikken.

Help nu!