Foto’s Palmpasen

Met vrolijk versierde palmpasenstokken en de Damiateband voorop, liepen we in een lange optocht naar verzorgingstehuis Wildhoef waar we hartelijk werden ontvangen. Hosanna!

Bekijk snel de foto’s.

Foto’s Pasen

Het was een feestelijke paasdienst over de actuele betekenis van Pasen. We kwamen in de sfeer van het liefdeslied Hooglied met de ontmoeting tussen Maria en hem die zij voor een tuinman aanziet. Even licht de hof van Eden op als door dood en graf heen de gemeente bij haar naam wordt geroepen.

Het ontbrekende puzzlestukje

Vrijdag 17 april begon het laatste filmgesprek van dit jaar met een heerlijk buffet.

Als hoofdgerecht stond de Argentijnse film ‘Puzzle’ op het menu. Een film over een vrouw in Buenos Aires die goed is in puzzelen, zo lijkt het. Maar tijdens het dessert wordt iedereen duidelijk dat de film gaat over de puzzles van het leven en in het bijzonder over het leven van deze vrouw, Maria. Via het wedstrijdpuzzelen krijgt zij erkenning en leert zij haar eigen weg te gaan. Een feministische film die ook gewaardeerd werd door de enkele aanwezige metromannen.

Dit alles had ik natuurlijk nooit kunnen schrijven zonder de bezielende leiding van Tjitske Kuiken, Duke Buist en Willy Spaans. Al 19 jaar leiden zij deze filmkring. Hulde! En deze avond was voor hen de laatste keer, want ze nemen een sabattical. Welke filmliefhebbers willen het van hen overnemen?
Henk ter Steege

Iedereen doet mee vandaag, alvast gefeliciteerd!

Wie kent het verhaal over de twee hondjes?‘ Kinderboekenschrijver Karel Eykman begint meteen vrolijk tijdens de dienst op 21 juni. Iedereen doet mee vandaag.
Voor in de kerk zitten allemaal kinderen te kleuren, de dominee heeft speciaal voor de gelegenheid zijn toga thuisgelaten en de kinderen van 12 jaar nemen afscheid van de kinderen en gaan over naar de tieners. Over wie het ging? Lees zelf maar:

Ja, jij daar, bedoel ik
het gaat om jou.
Jij die het bij God niet meer weet
jij die niks meer hebt in te brengen
en met lege handen staat
tegenover het gebral dat je overvalt.
Jij zal nog van je laten horen.
Ja zeker, alvast gefeliciteerd!