Wij schrijven mee met de Amnesty Schrijfmarathon

Samen strijden tegen onrecht. Dat is de kracht van Amnesty. En onze kerk doet mee op 10 december – de Dag van de Rechten van de Mens. Wereldwijd komen mensen samen om brieven te schrijven. We schrijven aan ministers en presidenten om erop aan te dringen dat zij de mensenrechten respecteren. We schrijven aan mensen die groot onrecht is aangedaan en onze steun verdienen. Al die miljoenen brieven en berichtjes vormen een enorme vuist tegen onrecht.

Schrijf ook mee! Zondag 10 december na de kerkdienst om 11.15 uur ligt alles in het Kerkelijk Centrum klaar om korte brieven te schrijven voor mensenrechtenverdedigers uit 10 landen. U kunt ook uw naam, adres, woonplaats en land onder voorgedrukte brieven te zetten.

Pak de pen op voor Clovis, Hanan, Issa, Farid, Mahadine, de mensen van Milpah, Yulan, Sakris, Shackelia, Xulhaz en Idil en haar collega’s. Want iedereen moet in vrijheid kunnen leven. Strijd samen voor gerechtigheid.Schrijfmarathon Amnesty International na afloop van deze dienst.

’s Middags wordt in de LutherseKerk, Witte Herenstraat 22 in Haarlem een Amnesty-manifestatie gehouden waar o.a. bekend wordt gemaakt hoeveel brieven er op de schrijfbijeenkomsten in Haarlem en omgeving, dus ook de onze, zijn geschreven. Vooraf aan deze bijeenkomst is er de traditionele fakkeltocht door de oude binnenstad van Haarlem, start 16.45 u vanaf dezelfde plek.

U bent van harte uitgenodigd om ook daar aan deel te nemen!

Nel van Wingerden, Amnestygroep Haarlem e.o.