De themamiddag en -avond over dementie op 22 november bleek een schot in de roos te zijn, dat bleek ook uit de bezoekersaantallen van 40 en 80 deelnemers.  Dominee Juup van Werkhoven leidde de middag in met het lezen van een deel van het gedicht ‘Moeder’ van Muus Jacobse. We stonden (...)

Het afgelopen jaar is er veel gepubliceerd, gesproken en nagedacht in de samenleving over het vrijwillig levenseinde, over de vraag wanneer een mensenleven voltooid mag zijn. Sinds 2002 is er de mogelijkheid tot euthanasie bij ondraaglijk en uitzichtloos lijden. Er bestaat overigens geen recht op (...)

In deze verkiezingstijd worden we overspoeld door feiten en meningen, nieuws en nep-nieuws. Er is veel kritiek op de media. Zij hebben een belangrijke rol in het presenteren en interpreteren wat er gebeurt in de wereld. De media hebben veel macht. De meeste mensen houden immers iets voor waar (...)

In gesprek met Juup van Werkhoven door Herman Schippers Op een druilerige middag in november zaten we een genoeglijk uurtje bij elkaar, Juup en ik in de kleine vergaderruimte van het Kerkelijk Centrum. Buiten alles grijs, de ruiten nat en binnen een pot thee op een klein vlammetje. Koekje (...)