Viering 500 jaar reformatie – Wat heeft onze samenleving nodig?

Dinsdag 31 oktober 2017 om 20.00 uur

Wat heeft onze samenleving nodig?

Met bijna 95 stellingen van bekende en onbekende Bloemendalers: Bastiaan Ragas, Sarah Vos, Pim Ockeloen, Liesbeth Spigt, Sander van Walsum, Dirk Out, Meindert Fennema, Hanna Rijken, Martijn Bolkestein, Juup van Werkhoven, Mimi Sugarman, Maaike Brouwer, Ellen Meijer, Henk ter Steege, Monique Brink, Ad van Nieuwpoort en vele anderen.

Een unieke avond waarin we 500 jaar reformatie vieren. Met veel muziek, vrolijkheid, verdieping, discussie, Lutherbier en Duitse worst.

Mis het niet!

Locatie: Dorpskerk, Kerkplein 1, Bloemendaal

Over Luther en de Reformatie: Deze maand vieren we het 500-jarig jubileum van Maarten Luthers legendarische protestactie. Hij zou 95 stellingen op een kerkdeur hebben gespijkerd om daar uiteindelijk onverhoopt de Reformatie mee in gang te zetten. Luthers grootste verdienste was de democratisering van de christelijke genade en vrijheid. De kerk had voorheen te veel monopolie op ons zielenheil, maar na de Reformatie kon we zelf bijbellezen, hoefden we geen aflaat meer te kopen voor zondenvergeving en was het gewone kerklid mondiger in het geloof.