Kerkdienst zondag 9 april 2017 Palmpasen

Om 10.00 uur Palmpasen Voorganger: dr. Ad van Nieuwpoort

Over de dienst: Hoezeer kan je zo bezet worden door je agenda, dat je het meest beslissende over het hoofd ziet. Dat je vergeet wie er ook al weer echt belangrijk voor je zijn en waren. 
Soms op kwetsbare, stille momenten kan het gebeuren dat je daar ineens aan moet denken. Er komt zomaar een naam bovendrijven van iemand die je vergeten was. Of een gebeurtenis die destijds zoveel voor je heeft betekend. Dat kon nog wel eens niet voor niets zijn.
Zondag lezen we verder in het verhaal van Ester. Terwijl het plan om een heel volk de nek om te draaien al in kannen en kruiken is, moet de koning ineens denken aan die jood in de poort. De man die destijds zijn leven gered heeft. Hij was zijn redder helemaal vergeten. En ineens komt zijn naam tijdens een slapeloze nacht boverdrijven.
Terwijl iedereen siddert voor onheil en dood wordt ineens die jood op een paard gezet en bekleed met koninklijke waardigheid. Het blijkt het begin van een grote ommekeer. Paaslicht in de duisternis. Die jood wandelt zondag zomaar onze bezette levens binnen. Net als die koning op een ezel laat hij zien dat het anders kan. Er is belijdenis en doop. En ja: er is natuurlijk ook weer een optocht met Palmpasenstokken naar de Wildhoef. Hoe vrolijk wil je het hebben?
Zondag om 10 uur in het kerkje van Bloemendaal. Voor wie weer even wil stilstaan bij de beslissende dingen
Informatie: Organist: Agnes van Bekkum Kinderkring met Palmpasen voor alle kinderen van de basisschool Crèche voor kinderen van 0-4 jaar Collecten: KIA-40dagentijdcollecte/kerk Na de dienst: verkoop van Fairtrade-artikelen Voor de liturgie klikt u op het boekicoon hieronder